آیا سلفون زیست تخریب پذیر است؟

آیا سلفون زیست تخریب پذیر است؟

ساختار سلفون :سلفون های زیست تخریب پذیر و کمپوست پذیر در واقع تحول بزرگی در صنعت پلاستیک به وجود آورده‌اند. سلفون در سال ۱۹۰۰ میلادی به اختراع رسید و می‌توان آن را اولین پلاستیک برای بسته‌بندی و به حساب آورد. برای نخستین بار تولیدکنندگان و خرده‌فروشان موفق شدند که با احساس استرچ سلفون  غذایی میزان اکسیژن و رطوبت محصولات خود را به حداقل رسانده و از این طریق بهتر از آن‌ها محافظت کند. خریداران نیز می‌توانند با استفاده از سلفون در سطح کیفی غذای خود را افزایش داده و آن‌ها را برای مدت زمان بیشتری نگه‌داری کنند. می‌توان گفت که سلفون در اواخر سال ۱۹۲۰ بسیار محبوب شد و تا سال ۱۹۶۰ نیز یکی از روکش‌های بسیار کاربردی برای لوازم خانگی به حساب آمد.

این محصول از زمانی‌که تولیدکنندگان محصولات خود را مبتنی بر محصولات یک‌بار مصرف به تولید رساندند، سعی کردند تا بیشتر از سلفون استفاده کنند. استر] های UPVCیک نوع نایلون بسته‌بندی پلاستیکی بود که با محیط‌ زیست کاملاً سازگار هستند و می‌توان آن‌ها را یک پلاستیک زیست‌محیطی دانست که هیچ‌گونه تأثیرات مخربی را به‌همراه ندارد.

فیلم استرچ یا نایلون سلفون چیست؟

ساختار سلفون
ساختار سلفون

ساختار سلفون

سلفون در حقیقت از یک نوع گیاه بوده و از جنس سلولز است و فیلم می‌توان  آن را از منابع طبیعی همانند پنبه، کنف و الوار کشاورزی به تولید رساند. به‌ همین خاطر نیز از سلفون دارای قابلیت کمپوست هستند.  می‌توان گفت که سلفون های واقعی صددرصد زیست تخریب پذیر  هستند. با این‌حال مدت زمان طول خواهد کشید تا به‌ طور کلی ساختار آن شکسته شود. همچنین این مورد و تعداد لایه‌ها نیز بستگی دارد. لایه سلولزی بدون داشتن پوشش درهنگام دفع ممکن است که در مدت ۱ ماه کاملاً تجزیه شوند. اما اگر نیترو سلولز باشد ممکن است که تجزیه آن حدود ۳ ماه طول بکشد.

با این‌ وجود این مورد مهم است که پوشش‌های اضافی‌ که می‌توان به سلفون افزود و پلی‌اتیلن و یا نصب پایه نفتی باشد. به‌منظور افزایش مقاومت و استحکام معمولاً از این مواد استفاده می‌شود.دیگر افزودنی‌ها نیز ممکن است تا حدود زیست تخریب‌پذیر باشند اما دارای قابلیت کمپوست نخواهند بود.

در اینجا بخوانید: روش تولید فیلم پلاستیکی بسته‌ بندی

استفاده از سلفون در کسب‌ و کارهای مختلف

پلاستیک‌های گیاهی زیادی در بازار موجود هستند اما تفاوت اصلی آن‌ها این است که بیشتر از ذرت و محصولات دیگر که در زمین رشد می‌کنند و برای ساخت و تولید آن‌ها استفاده می‌گردد. برخی از تولیدکنندگان از سلفون کمپوست با  با بیو فیلم‌های مشتق شده تولید می‌کنند. بنابراین علاوه‌بر این‌که خود کیسه‌ها  قابل کمپوست هستند، بلکه مواد که در آن‌ها استفاده می‌شود دارای سطح کیفی بالایی هستند.

سلفون های قابل کمپوست جایگزینی برای پلاستیک‌های سنتی

سلفون های مستحکم و چند کاره دارای ضخامت بسیار بیشتری از پلاستیک‌های قدیمی هستند. معمولاً زمانی‌ که برای بسته‌بندی محصولات غذایی استفاده می‌شوند، دربرابر شکستگی و شرایط محیطی و مستحکم‌تر خواهند بود. معمولاً سلفون ها بیشتر از پلاستیک‌های سنتی دربرابر عواملی نظیر چربی مقاوم بوده و برای کالاهایی که با سرعت بالایی منتقل می‌شوند، مناسب هستند. همچنین برای  محصولاتی که به ماندگاری طولانی‌ مدت احتیاج ندارند نیز سلفون  می‌تواند عملکرد مناسبی داشته باشد.

در حقیقت باید بگوییم که سلفون یک محصول همه‌کاره بوده که می‌تواند در طیف وسیعی استفاده شود. از جمله ازجمله مشاغلی که از این محصول  استفاده می‌کنند می‌توان به گل‌ فروشی‌ها، نانوایی و سوپرمارکت اشاره کرد. بسته‌بندی با استفاده از این پلاستیک به صورتی است که هیچ‌گونه تأثیرات مخربی را برای محیط‌زیست ندارد. همچنین شما می‌توانید از میان نایلون‌های مختلف به بهترین مدل را انتخاب کرده و هم‌زمان به محافظت از محیط‌زیست نیز کمک کنید.

سلفون زیست برای مواد غذایی

از این صدا از سلفون ها می‌توان به‌ منظور بسته‌بندی انواع سبزیجات، شکلات شیرینی آجیل و…استفاده کرد. بهترین مزیت سلفون این است که کاملاً کمپوست شده هستند و این امکان را برای فروشندگان فراهم می‌کنند تا محصولات خود را به بهترین شکل ممکن به خریداران نشان دهند که در افزایش فروش بسیار موثر است.

بیشتر بخوانید: نایلون پشت چسب دار چیست؟

ساختار سلفون
ساختار سلفون

 سخن پایانی

در میان محصولات متنوع سلفون ها بهترین و مناسب‌ترین نایلون‌های بسته‌بندی هستند که دارای قیمت مناسبی بوده و از طرف دیگر با محیط‌زیست کاملاً سازگاری دارند. زیرا در مدت زمان کوتاهی تجزیه خواهند شد و مشاغل کوچک و بزرگ می‌توانند به روش‌های مختلف از تلفن استفاده کنند. همچنین این محصولات در اندازه‌های گوناگون موجود بوده و شما می‌توانید برای این مصارف مختلف از آن استفاده کنید. در حال حاضر صنعت مواد غذایی بیشترین استفاده را از سلفون دارد.